Ouderraad

De Ouderraad (OR) heeft de taak de samenwerking tussen school en ouders te bevorderen. Hiervoor organiseren zij  i.s.m. het team verschillende activiteiten. Dit zijn de activiteiten rondom Sinterklaas, Kerstmis, carnaval, Koningsspelen, schoolreis, fotograaf en de schoolactie. Ook is er een financiële bijdrage van de OR aan het schoolkamp. De opbrengst van de schoolactie komt voor 50% ten goede aan een goed doel en voor 50% aan de school. Met betrekking tot de schoolactie wordt er met de leerlingenraad overlegd over het goede doel en over de besteding aan school (bijvoorbeeld aankleding schoolplein of spelmateriaal). Daarnaast wordt ook in overleg met de leerlingenraad de bestemming van de schoolreis vastgesteld.

Om alle activiteiten te kunnen bekostigen vraagt de OR  een bijdrage. De bijdrage voor groep 1 t/m 8 is € 30,- en ongeveer als volgt verdeeld:

Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval , Koningsspelen 7,50
Schoolreis 15,-
Diversen (incl. reservering schoolkamp) 7,50
Totale bijdrage 30,-

Deze bijdrage wordt geïnd in de herfstperiode:

  • Voor de instromers tot 1 januari geldt een bijdrage van € 30,-
  • Voor de instromers na 1 januari geldt een bijdrage van € 25,-
  • Voor de instromers na 1 mei geldt een bijdrage van € 15,-

Het ene jaar gaan alle groepen met de bus op schoolreis naar een groter pretpark en het andere jaar blijven de groepen dichter bij huis waarbij ouders met de auto rijden of blijven de groepen op school en worden daar activiteiten georganiseerd. Op deze manier wordt schoolreis betaalbaar gehouden.   Eens in de 6 jaar gaat de schoolreis voor groep 3 t/m 8 naar de Efteling.

Kinderen die tijdens hun basisschooltijd overgestapt zijn naar speciaal onderwijs kunnen worden uitgenodigd bij activiteiten. Hiermee kan het sociaal contact behouden worden met hun oude klasgenootjes. Voor aanvang van de activiteit stelt de OR in overleg met het team vast of de kinderen uit het speciaal onderwijs de mogelijkheid hebben deel te nemen aan de activiteit.

De vergaderingen van de OR vinden iedere zes weken plaats en zijn voor iedere ouder toegankelijk. Op de kalender op de nieuwssite worden de data bekendgemaakt. De verslagen kunnen opgevraagd

worden bij de secretaris van de OR. Het financieel verslag wordt openbaar gemaakt en verspreid tijdens een jaarvergadering of andere bijeenkomst voor ouders op school.

Wilt u nog meer weten of heeft u nog leuke ideeën, neem dan gerust contact met de OR op. Ook als u interesse heeft om actief mee te denken en één of meerdere activiteiten mee wilt organiseren. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of spreek een van bovenstaande personen aan.